NVPP TEAM a letošní výzva Western States 100

0

První z klubů, které vám představíme v rámci seriálu Horský kmen, je NVPP Team. Přečtěte si, co se skrývá za písmeny “NVPP” a kde všude tenhle team běhá.

Horský kmen – definice.

Skupina běžců vyznávající běh v přírodě. Lesy, hory, klikaté stezky, ostrá stoupání, adrenalinové strmé srázy a dech beroucí výhledy. Odhodlání a radost z běhu bez ohledu na počasí, únavu nebo míhající se stíny uprostřed lesa.

Místa, kde se hory dotýkají nebe, kde zrychlený tlukot srdce vlévá život do žil. Přísně funkční oděv, neklouzající podrážky bot a energeticky „nabroušené“ potraviny.

Odhodlání v očích, společný cíl a nelehké výzvy – to je Horský kmen, návrat ke kořenům běhu.

NVPP Team

Místo:

Většina je z Třince a okolí, ale hlásí se k nám i lidi ze vzdálenějších míst.

04

Vznik klubu:

Bylo nás víc, co jsme začali běhat v ff ( fivefingers ) a propadli kouzlu volného minimalistického běhání v přírodě, v obchůdku kde jsme je nakupovali k nim přidávali hezkou samolepku, na které bylo napsáno „nemám všech pět pohromadě“ a nám se ten dvojsmysl líbil. Při prezentaci na závodech po nás chtěli název klubu a někdo řekl dejme tam ten slogan, bylo to dlouhé a paní při zápisu z toho udělala tuhle zkratku, která se pak stala názvem týmu.

01

Žabák, Metloš, Třináctka, Mílař, Indiánka, Avatar….. každému se u nás nějak říká a všichni to jsou „zajímavé“ osobnosti, každá jiným způsobem a směrem, takže si máme navzájem co dát, i o to v našem běhání jde, neuzavírat se ostatním, jejich vlivu a názorům.

05

Úspěch klubu:

Největším úspěchem je asi to, že zatím fungujeme, domlouváme se na akce a závody, provozujeme web, kde každý může přispět svou dávkou emocí. To vše bez jakéhokoliv vedení, jen za pomoci těch nejakčnějších tahounů. Jestli však má být měřítkem úspěchu bedna nebo topten, tak i v tomhle směru by se něco našlo, stačí zkontrolovat výsledky na závodech jako je LH24, Ještěd SkyRace, H8, B7 Zugspitze, Valašský Hrb, NPB, Nezmar SkyMaraton, Nezmar Ultratrail …….

Letos jako tým odjedeme na Western States 100, info o tomto projektu naleznete zde   

WS100                      

Oblíbená trasa:

Naším běžeckým teritoriem jsou celé Beskydy, ať vyběhnete kterýmkoliv směrem, najdete úžasné  kopce, nádhernou krajinu a místa která si musí každý zamilovat. Naším nejoblíbenějším „poutním“ místem je pak Horská chata Ostrý, probíháme tudy často, a když se stavíme, nikdo neřeší, jestli jsme od bláta nebo voníme víc než je zdrávo. Obsluha nebo pan chatař s vámi rádi ztratí slovo a nabídnou pomoc v případě potřeby.

Horská chata Ostrý

Tipy, triky, rady, doporučení, osvědčilo se:

Kvůli zvyšování motivace a obecnému obveselování provází většinu velkých závodů nějaká sázka, o to kdo komu kolik nadělí atd. Takže když potkáte někoho na startu v koupací čepici, s brýlemi  a v plavkách ……

03

Vzkaz ostatním:

Rádi běháme (hlavně v terénu) a uvítáme kohokoli, kdo by se chtěl přidat. Jsme nesourodá skupina z Třince a okolí, která se během a aktivitami okolo neuvěřitelně baví. Nezáleží na věku, ambicích, pohlaví, či vyznání, stačí, když máš chuť dávat levou před pravou a opačně.

Web/blog/FB/video:

Blog/web: www.nvppteam.cz

FB: NVPP veřejná skupina

06

Seriál probíhá ve spolupráci:

Běhej Srdcem, ENERVIT, závody – Valašský HRB, Jesenický maraton.

VH_2016

 Pokud byste chtěli představit i váš horský kmen a doporučit ostatním běžcům zajímavé trasy, napište nám na info@behejsrdcem.cz

Pokračovat v tomto seriálu<< HORSKÝ KMEN – nový seriál pro ty, kdo milují běhání v horáchTým Pearl Izumi a tip na nádherný okruh v Beskydech >>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno