Netradiční maratonské rekordy

0

Každým rokem se během maratonů na celém světě pokouší stovky lidí o nové světové rekordy. Tentokrát ale nemáme na mysli úplně standardní běžecké výkony. Tyhle rekordy vás totiž neohromí rychlými časy – jde o originalitu, někdo by řekl spíše šílené nápady.

Například v roce 2011 na maratonu v Londýně padla přibližně stovka rekordů – nejrychlejší maraton zaběhnutý v kostýmu Elvise Presleyho, nejrychlejší maraton zaběhnutý pozpátku….. 

Pro hodně smrtelníků představuje samotné uběhnutí více než 42 kilometrů nadlidský, nebo přinejmenším úctyhodný výkon. Ale jsou i tací, kteří samotné běhání této vzdálenosti očividně považují za “nudu”, kterou je dobré si nějak zpestřit. Už jsme zmínili běhání pozpátku. Ale ani to některým nestačí. Tak si k tomu ještě přidají žonglování. Nevěříte?

Joe Salter zvládl běžet po zpátku a žonglovat a v cíli maratonu byl za 5 hodin a 51 minut.  

Jen pro úplnost doplním, že tenhle chlápek žongluje i při triatlonu 🙂

V roce 2013 si pro změnu celosvětovou slávu vysloužil  David Babcock, když při maratonu upletl šálu dlouhou více než 3,5 metru. 

Snad nejčastější „vstupenkou“ do maratonské knihy rekordů jsou potom šílené převleky a masky.
A jak je vidět, fantazii se meze nekladou. Stačí si vymyslet originální kostým a vaše místo v Guinnesově knize rekordů máte zajištěné i s časem klidně přes 4 nebo 5 hodin (alespoň do doby, kdy si stejný kostým navlékne někdo jiný, o maličko rychlejší než jste vy).

Jen namátkou pár kategorií kostýmových maratonských rekordů: nejrychlejší maraton uběhnutý v převleku za doktora, v převleku za filmového hrdinu, za požárníka, za lahev, v kostýmu zombie, v převleku za mléčný produkt, astronauta, mnicha či maraton uběhnutý ve svatebních šatech či v převleku za zvíře či zeleninu. A nelžu, existuje i záchodová kategorie 🙂

Tak co, dokázali byste trumfnout tyhle borce a vymyslet ještě něco šílenějšího?

Kostýmy filmových hrdinů patří mezi velmi oblíbené

Touhu obléknout si svatební šaty rozhodně nemají jen ženy

Superhrdinové doufající v nadpřirozené síly

Dal to velbloud bez vody?

Maskoti i snaha upozornit na ohrožené druhy zvířat

Ve čtyřech se to lépe běží…..

Že by originální zajištění pitného režimu?

Tohle raději necháme bez komentáře….

Doběhnout či nedoběhnout?

Malé letní osvěžení

Velké letní osvěžení

Zdroj a další inspirace na www.lbc.co.uk 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno