Nejstarším člověkem, který dokončil ironmana je žena…. jeptiška

0

Madonna Buder, která má přezdívku ŽELEZNÁ JEPTIŠKA, má za sebou více než 350 triatlonů (z toho přes 45 IRONMAN závodů)

Ironman – závod složený z plavání 3,86km, jízdy na kole (180,25km) a maratonu. Bez přestávky, s limitem 17 hodin. Pokud vám někdy bleskla hlavou myšlenka, že už jste na podobný výkon staří, pak vězte, že Madonna Buder tento závod zvládla ve věku 82 let v čase 16 hodin a 32 minut.

Sestra Madonna Buder začala trénovat, když jí bylo 48. Tenkrát jí jeden kněz poradil, že pro zklidnění mysli je nejlepší běh. Nazula tedy tenisky, vyběhla a od té doby se stal sport nedílnou součástí jejího života a její víry v Boha.

Svůj první triatlon vyzkoušela, když jí bylo 52.

Ironmana pokořila, když jí bylo 55.

V roce 2005, když jí bylo 75, se stala nejstarší ženou, která kdy dokončila závod Hawaii Ironman. Od té doby musí kvůli této obdivuhodné ženě přidávat v závodech další a další věkové kategorie (nejprve 75-79 a později i 80+).

„Život je o výzvách. Na triatlonu cítíte, že jste součástí velké rodiny. Sport je pro mě o svobodě, o hledání odpovědí, o chvílích, kdy jsem blíž Bohu. Závod je vlastně jako váš život – máte chvíle, kdy jste dole, pak nahoře, jsou to okamžiky štěstí střídané se smutkem a bolestí, které se učíte překonat.“

Přes všechna zranění, včetně zlomeniny pánve, se tato obdivuhodná žena nevzdává a svou účastí na závodech dál motivuje tisíce lidí a pomáhá nejrůznějším charitativním organizacím.

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno