Kurz Taijiquan pro atlety

1

Nenechte si ujít jedinečný Kurz Taijiquan pro sportovce!!!

Taijiquan (lidově Tajči) se díky masovému marketingu posledních sto let vžilo a do světa úspěšně rozšířilo jako nenáročné a elegantně vypadající zdravotní cvičení pro seniory a lidi v rehabilitaci. Taijiquan pro sportovce pak vypadá jako šílenost.

Není to tak však tak šílené, jak to vypadá. Cvičení Taijiquan bylo původně po celá staletí provozována jako funkční trénink pro podporu žádoucího atletického výkonu. Což je přesně to, čemu se v kurzu budeme věnovat.

Co lze očekávat, že vám kurz přinese

Pro běžce a běžkyně by mohly být zajímavé tyto skutečnosti:

  1. dokonalejší technika běhu, obecněji veškerého funkčního pohybu,
  2. svépomocný rychlý diagnostický prostředek kvality pohybu,
  3. podstatně lepší integrace mysli a těla v pohybu,
  4. silné antistresové a antineurotické účinky.

 

Co to konkrétně znamená?

ad 1. Možná, že vám dělá starosti vaše běžecká technika.

Každopádně by měla. Profesionálové, kterým na jejich výkonnosti, výkonu a zdraví záleží, jí řeší až téměř úzkostlivě. Díky tomu zlepšují svoji rychlost, vytrvalost a předcházejí zraněním z přetížení svého organismu.

Tělo dostává při běhu zabrat a pokud se nepohybuje v souladu se svým evolučním dědictvím, pak nefunguje optimálně. Důsledkem je, že nepodává ten výkon, který by mohlo, a navíc pokud se někde nezraní hned, nadměrně se opotřebovává. Nepříjemným faktem je skutečnost, že technika se při běhu ladí docela obtížně. To proto, že běh je pohybem poměrně rychlým, a když si k tomu vezmete počet kontrolovaných bodů (hlava, krk, ramena, lopatky, horní končetiny, hrudník, bedra a pánev, kyčle, kolena, kotníky a nohy), lze snadno usoudit, že většinu svého času při běhu strávíte v pohybu vědomě nekontrolovaném.

Pro nácvik techniky, pro její osvojení — nervosvalové vtělení, to chce výrazně zpomalit. Tak moc, že se při tom již běžet nedá. Potom to již půjde při běhu, řízeno rychlou nevědomou myslí, doslova samo. Taijiquan je výborným a uznávaným prostředkem pro osvojení si dobrého funkčního pohybu.

ad 2. Stává se, že jeden ani nepozná, že jeho běžecká technika není dobrá.

Dokud ovšem nepřekročí své hranice a nezačne belhat, nebo se dokonce plazit. Jistě, jsou k dispozici vysokorychlostní kamery i osobní trenéři běhu s fyzioterapeutickým výcvikem. Ale kdo je má? Navíc je nepříjemné, že i když je vaše technika je nyní skvělá, tělo s myslí jsou jiné každý den: jeden den člověk něco napraví a druhý den aby se upravovalo něco jiného. Chtělo by to nějaký svépomocný preventivní všudypřítomný diagnostický prostředek. Taijiquan je dobrým, bezpečným, svépomocným a uznávaným diagnostickým nástrojem kvality pohybu.

ad 3. Možná, že při běhu odpoutáváte svoji mysl od těla.

To je nepřirozené, jde o demontáž něčeho, co je holistickým celkem. Tohle nemůže fungovat optimálně. Přirozeným (biologicky vrozeným) nástrojem komunikace mezi tělem a myslí jsou pocity. Ty je třeba vnímat a popřípadě i vyvolávat a usměrňovat.

Při cvičení Taijiquan se veškerý vnější pohyb odehrává přes vnitřní pocity. Díky této komunikaci se zde tělo a mysl integruje jako snad v žádné jiné pohybové aktivitě.

ad 4. Možná, že patříte k těm, kteří mají málo času a hodně stresu.

Když má někdo málo času a rád běhá, snaží se z toho mála času vyždímat co to dá. Tím si, pochopitelně, způsobuje fyzicky indukovaný stres. Jako by nestačil ten chemický a psychický. Jak jej setřást? Ještě náročnějším tréninkem? Odpoutáním mysli od těla? Jistěže ne. Chce to zpomalit, zjemnit. Nebo se dokonce přehodit do Flow (Zóny), kde se čas jakoby zastavuje a věci se uskutečňují jakoby samy od sebe. Tak tohle cvičení Taijiquan, nazývané též meditací v pohybu, také má: prokazatelně silné antistresové a antineurotické účinky.

Cvičení Taijiquan stačí na všechno výše uvedené. Stojí za to se umění Taijiquan naučit. Je dobré začít s tímto nabízeným kurzem.

Kdy, kde, kdo, za kolik?

Lekce se budou konat každou středu, délka lekcí 90 minut. Začínáme 13.9.2017 v 17:30 hod. na cvičišti Mrázovka, Praha 5.

Kurz je určen lidi sportovně založené, lidi fyzicky aktivní, lidi poměrně zdravé a zdatné. Pro účast je nutný i minimální věk 32 let. Žádné předchozí zkušenosti s Taijiquan nejsou zapotřebí.

Na kurz je nutné se přihlásit před jeho započetím.

 

Cena za hodinu je 140,- Kč. Čtenáři Běhej srdcem získávají prvních pět lekcí Taijiquan zcela zdarma — pokud ovšem ve své přihlášce uplatní slevový kód BS201709, a to ještě před tím, než se kapacity kurzu zcela naplní.

Moc tedy neváhejte a využijte této nabídky co nejdříve!!

Další informace

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno