Jak mi zlepšil zdraví nápoj ze 77 superpotravin? Testovali jsme exotickou novinku

1

Mimo běhání chodím pravidelně trénovat do fitness centra v Horních Počernicích a nedávno jsem tam narazila na zajímavou novinku na našem trhu. Koupila jsem si několik produktů novozélandské firmy Nuzest. Zaujaly mě totiž svou komplexitou, se kterou jsem se v takové míře zatím nesetkala. Pojďme si tedy představit GGS (Good Green Stuff) nebo česky zeleňák, jak tomuto nápoji říkají na recepci.

Co to je Good Green Stuff a kde se vzal

Good Green Stuff  je směs esenciálních živin. Dle informací od výrobce obsahuje 77 ingrediencí – různé extrakty z ovoce a zeleniny, vitamíny a minerály v přírodní formě, probiotika, bílkoviny, rostlinné enzymy, bylinky, fytochemikálie (to jsou barviva rostlin s obvykle silnými antioxidačními účinky) a vlákninu. Vše má pocházet z rostlinných výtažků.

Naproti tomu neobsahuje žádné umělé vitamíny či jiné chemicky vytvořené látky. Nenajdete zde ani žádné alergeny, geneticky modifikované organizmy (GMO), žádné mléko, žádnou sóju, žádný lepek ani lektin.

Recepturu vyvíjeli vědci z celého světa, tak aby produkt obsahoval to, co většině lidí v západní civilizaci chybí. Resp. stále vyvíjejí, protože složení se občas lehce mění. GGS obsahuje velké množství superpotravin.

Takhle vypadá krabička a nápoj rozmíchaný ve vodě:

snimek-obrazovky-2016-11-09-v-12-12-37

A tady je vidět samotný obsah a jedna dávka na lžíci:

snimek-obrazovky-2016-11-09-v-12-13-08

Kolik jste už zkoušeli superpotravin vy?

Já docela dost. Kolem deseti a některé užívám každý den (třeba kustovnici). Když jsem se podívala na složení GGS, bylo tam plno složek, o kterých jsem nikdy neslyšela.

Třeba o takové acerole, která obsahuje až 40x více vitamínu C než citron, vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E a minerály jako např. draslík, hořčík, zinek, vápník, železo, měď, fosfor a bioflavonoidy.

15-amazing-health-benefits-of-acerolaNebo třeba o houbě shiitake, která je hodnotným zdrojem proteinů, draslíku, zinku, fosforu, vápníku, bílkovin, esenciálních aminokyselin, vitamínů B1, B2, B12, D2.

stazeny-soubor

Dále jsem se poprvé dozvěděla o lentinanu, který je obsažen v houbě shiitake. To je glukan, který byl v Japonsku zaveden jako standardní součást léčby některých nádorů. Masově a úspěšně byl aplikován v Japonsku lidem v oblasti Hirošimy a Nagasaki po jaderném úderu. Doporučuje se také užívat při skleróze, chronickém únavovém syndromu a cukrovce.

mrt8320c001A samozřejmě tam jsou i další látky, které jsou u nás více či méně známé – třeba výtažek ze zmíněné kustovnice. Dále ashwagadha, bioflavonoidy, černý rybíz, výtažek z artyčoku, různé aminokyseliny, ostropestřec, pupečník, resveratrol, šípek, minerály, ženšen, zelený čaj, koenzym Q10, hloh, hroznové semínko, lopuch, kurkuma, kozinec, spirulina, mořské řasy, pektin, len, klíčky, chlorella, papaya, řepa, zázvor, lékořice, špenát, jilm, chaluha a desítky dalších výtažků.

superfoodsUžívání

Denní dávka GGS je 10 g. Velmi koncentrovaných 10 g. GGS se dá rozmíchat buď v čisté vodě nebo v nějaké štávě či džusu. Jen s vodou ta chuť není nic moc. Například moje oblíbená kombinace s vanilkovým proteinem a banánem chutná skvěle. Další možností jsou různé smoothies a koktejly.

imageLze sehnat i chuťově zdařilé datlovo-meruňkové tyčinky, kam je denní dávka přimícháná.  Ale ty jsou i vzhledem k ceně vhodné jen jako doplněk sem tam ke svačině.

9132V čem to pomohlo a v čem ne

Zatím tuto směs užívám něco přes 2 měsíce. Po cca týdnu pití jsem se cítila nezvykle dobře a od té doby to drží. Po měsíci užívání, kdy začal podzim a celá rodina lehla s virozami, jsem stále fungovala. V posilovně i při běhu vydržím déle a spravilo se mi zažívání. Stovku tedy rychleji neuběhnu, zrak se mi také nezlepšil, ale to bych toho chtěla asi moc.

Cena

Co mě to stálo? Balení 600g, které obsahuje 60 dávek stojí 2590,- Kč, což není vůbec málo. Cena jedné denní dávky 43,- Kč. Je to drahé nebo ne? Dá se na to nahlížet různě. Na doplněk stravy to není málo. Na stranu druhou to je v Praze cena jedné kávy nebo lepšího piva. Když si vezmu, co je v té dávce vše obsaženo a porovnám to s tou hromadou doplňků stravy, které bych si musela koupit, tak je to nakonec přijatelné. Svůj názor ať si udělá každý sám.

Dá se koupit i 300g balení za 1490 Kč, které vystačí na měsíc

Horší je to s dostupností GGS. Pokud nechcete nakupovat přes internet, pak doporučuji zkusit nějaké fitness centrum. Online to půjde buď přes české nebo novozélandské stránky Nuzestu.

Závěr

Já GGS zatím plánuji pít dále. Obsahuje komplexní škálu živin, nemusím řešit žádné další doplňky (jejichž příprava mi denně zabrala 10 minut) a je mi po něm dobře.

Výhody:

  • vše je v jednom a nic jiného užívat nepotřebuji
  • pocit zlepšené imunity a zažívání, rychlejší regenerace a celkově pozitivní vliv na celé tělo
  • neobsahuje žádné umělé přísady a je organic, bio, vegan, non GMO, soya free, diary free atd.
  • všechny obsažené látky a pochází z rostlin

Nevýhody:

  • chuť žádná sláva
  • je těžko k dostání v obchodech – jen ve fitness centrech nebo na eshopu nuzest.cz
  • cena

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno