Běžecké podkolenky COMPRESSPORT Race & Recovery Full Socks

0

Každý opravdový běžec ví, že regenerace je mnohdy dokonce nejdůležitější součástí tréninku. Dobře si to uvědomuje i švýcarský výrobce kompresních doplňků. Nejnovější model jeho podkolenek Race & Recovery Full Socks tento přístup plně odráží a ještě více podtrhuje dvojakost komprese – tu oceníte jak při závodech, tak i při následné regeneraci.

Osm různých variant podle velikosti nohy a obvodu lýtka dávají dostatečné možnosti zvolit tu správnou velikost. Ke komfortu přispívá nízká hmotnost jinak odolné tkaniny, ergonomický střih přizpůsobený specifikům dolních končetin a absolutně bezešvé provedení. Velký důraz je u Race & Recovery kladen také na volnost pohybu prstů nohou. Ačkoli je jinak chodidlo, nárt, kotník i lýtko v zajetí uměřené komprese, samotné prsty se mohou pohybovat stejně volně, jako byste na sobě žádné ponožky ani neměli.

Zpevnění nártu odpovídá na ponožce v černém i bílém provedení červenému pruhu úpletu. Kromě něj je spodní část chodidla a výše také kotník a zhruba spodní třetina lýtka posetá CompresSportem stále zdokonalovanými trojrozměrnými body velikosti většího hrášku (3D-Dots). Body ve 3D provedení jsou opravdovým požehnáním pro šlachy a úpony kolem kotníků, které bývají po dlouhých bězích nebo bězích v terénu namožené, o Achillově šlaše ani nemluvě.

Trojdimenzionální struktura zajišťuje drobnou masáž nejzatíženějších partií a i díky zlepšení cirkulace vzduchu zvyšuje komfort nošení při běhu i po něm. Jak si jednou na 3D-Dots zvyknete, budete se jen velmi těžko smiřovat s ponožkami, které je nemají. „Ochranný bal“, který podkolenky poskytují drobným, ale zkoušeným úponům v kotníku, je prudce návykový.

Ve třetině lýtka končí bodová struktura a nadvládu přebírá proužkové zpracování s řidšími oky pro zvýšení ventilace. Podobným úpletem je pojednaná i horní část chodidla. Přes průsvitné proužky jsou dobře vidět části nohy, což je asi nejlepší důkaz toho, že vzduch se dostane k noze a vlhkost od ní.

Pocity s Race & Recovery se stávají zážitkem, který by si měl alespoň jednou v životě vyzkoušet každý.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno