XTERRA v letošním roce bude Mistrovstvím Evropy

10

Po loňském úspěšném návratu závodů v triatlonu XTERRA do České republiky se mohou sportovci i diváci těšit na 16. ročník závodu, který bude mimo jiné i Mistrovstvím Evropy. Populární závod, který doprovodí, stejně jako loni, i hudební festival se uskuteční mezi 2. a 4. srpnem v Prachaticích a okolí.

„V České republice se psala historie XTERRA, je to náš nejstarší původní závod v Evropě. Jsme opravdu nadšení, že můžeme XTERRA Czech představit jako Mistrovství Evropy pro rok 2019.“ říká technický ředitel světového zastoupení XTERRA Nicolas Lebrun. Kromě kontinentálního šampionátu zůstane závod i součástí světového a evropského poháru a kvalifikací na světové mistrovství. Díky rekordním finančním odměnám pro nejlepší ve výši 30 000 USD se tak prachatický závod stal druhým nejprestižnějším ve světě terénního triatlonu.

Očekává se účast největších hvězd i stovek amatérů. Pořadatelé jsou připraveni až na 700 dospělých závodníků, 300 dětí a další stovky účastníků doprovodných závodů. Kromě dospělého triatlonu se mohou děti těšit na duatlon (běh-kolo-běh) v centru města nebo běžci na vzpomínkový běh věnovaný padlému českému vojákovi Tomáši Procházkovi pod názvem „Hebri’s Trail Run“, který bude měřit 5km a zvládne jej opravdu každý. Startovné navíc bude věnováno fondu pro rodiny padlých vojáků armády ČR.

„Herbi byl součástí našeho pořadatelského týmu a kamarádem většiny z nás, chceme mu tímto závodem vzdát hold.“ Říká ředitel závodu Michal Piloušek. Diváckým bombónkem potom bude nedělní závod XTERRA ShortTrack, kdy se na krátké okruhové trati představí 20 nejlepších mužů a 15 žen. Závod bude trvat něco okolo hodinky a bude veden na technických a divácky zajímavých okruzích okolo Křišťanovického rybníka. Závodní dění by měla přenášet v živých vstupech Česká televize, stejně jako loni poběží souběžně na internetu také live stream z více než 10 kamer na trati závodu.

Nedílnou součástí XTERRA je hudební festival, prozatím zveřejněnými hvězdami, které se představí na historickém Velkém náměstí v Prachaticích jsou například David Koller, The Atavists nebo Emma Smetana. Celý víkend doprovodí různé atrakce pro děti, exhibice a jiný doprovodný program.

XTERRA už není jen jeden velký závod, ale také seriál českého poháru pod názvem XTERRA CZECH TOUR. „Tuto sérii jsme pořádali mezi lety 2004-2015, takže se jedná o takový comeback, ale chceme letos nabídnout úplně novou úroveň organizace a servisu pro závodníky, doba pokročila, my s ní chceme držet krok.“ Popisuje Piloušek. Mezi destinacemi, kam XTERRA v České republice zavítá jsou Opava, Ostrov, Plzeň, Křišťanovice, Hradec Králové a Most. Detaily o každém ze závodů i celé sérii najdete na právě dokončovaném webu www.xterra.cz.

Kromě toho přichází XTERRA letos i s projektem TRAVEL, kdy můžete přes zmiňované webovky najít vhodného trenéra, vyrazit na soustředění nebo dokonce s českou výpravou na některý závod světové série XTERRA. Příjemnou službou je i možnost zamluvení letenek, dopravy, ubytování nebo půjčení kola pro závod v Prachaticích přímo přes web XTERRA.

Připravili jsme si pro Vás ve spolupráci s XTERRA krásnou SOUTĚŽ o 1X startovné, 1X kšiltovku a 1X dárek od Dakine!

Pravidla jsou skutečně jednoduchá. Napište nám pod tento článek, nebo FB post kdo vyhrál XTERRA v Prachaticích minulý rok, olajkujte jejich FB stránku a my do konce března vybereme tři z Vás, kteří se mohou těšit na tyto super ceny!

Víc informací zájemci najdou na webu www.xterra.cz nebo na sociálních sítích XTERRA CZECH.

Infobox:

Vypsané závod XTERRA CZECH 2019 – 2.-4.82019
Pátek 2.8.2019
XTERRA KIDS Duathlon (různé délky tratí dle věku)
XTERRA HEBRI’S Trail Run– 5KM

Sobota 3.8.2019
XTERRA Sprint-Hobby – 0,3km plavání / 14km MTB / 5km běh
XTERRA CZECH 2019 – 1,5km plavání / 35km MTB / 10,5km běh
XTERRA Relays (štafety) – 1,5km plavání / 35km MTB / 10,5km běh

Něděle 4.8.2019
XTERRA ShortTrack VIP
XTERRA ShortTrack Women
XTERRA ShortTrack Men

Kalendář XTERRA CZECH TOUR

18.5. XTERRA HusMuž Duathlon 2019
8.6. XTERRA City Triathlon Ostrov 2019
15.6. XTERRA Plzeň 2019 – MČR
21.7. XTERRA Krušnoman Most 2019
28.7. XTERRA Hradec Králové 2019
24.8. XTERRA Opava 2019

10 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno