Tým Pearl Izumi a tip na nádherný okruh v Beskydech

0

Další z týmů, které vám představíme v rámci seriálu Horský kmen, je Pearl Izumi. 

Horský kmen – definice.

Skupina běžců vyznávající běh v přírodě. Lesy, hory, klikaté stezky, ostrá stoupání, adrenalinové strmé srázy a dech beroucí výhledy. Odhodlání a radost z běhu bez ohledu na počasí, únavu nebo míhající se stíny uprostřed lesa.

Místa, kde se hory dotýkají nebe, kde zrychlený tlukot srdce vlévá život do žil. Přísně funkční oděv, neklouzající podrážky bot a energeticky „nabroušené“ potraviny.

Odhodlání v očích, společný cíl a nelehké výzvy – to je Horský kmen, návrat ke kořenům běhu.

Členy Pearl Izumi (Andrea Krstevová, Olda Kokošek, Tomáš Maceček a Adam Ondruch) můžete pravidelně vidět na prvních místech závodů jako je Horská výzva, Adidas 24 hodin na Lysé hoře nebo Beskydská Sedmička. Tomáš navíc sbírá úspěchy v towerrunningu (běhu do schodů) a momentálně je na 5. místě světového žebříčku.

PEARL IZUMI

Místo:

Opava, Ostrava, Lysá hora

Vznik klubu:

Klub Pearl Izumi vznikl v  době, kdy  se partě nadaných běžců naskytla možnost být podporována mezinárodní značkou Pearl Izumi. Osobně jsme se znali již dávno předtím.

Pearl Izumi

Úspěch klubu:

Těší nás každý den strávený  v horách. Samotné výsledky ze závodů přišly rychle a nebylo by jednoduché všechny vypsat.

Pohybujeme se na stupních nejvyšších velice často, ale naším největším cílem jsou závody v zahraničí.

Andrea Krstevová

Oblíbená trasa:

Nejoblíbenější trasou je jednoznačně Ostravice – Smrk – přehrada Šance – Lysá hora – Ostravice – krásný okruh v Beskydech s parametry cca 26 km a 1700 m+. 

oblíbená trasa

Odkaz: https://www.strava.com/activities/509058106

Pokud bych se měl podělit o hospodu na trase, tak určitě to bude Kameňák na Lysé hoře 🙂

Lysá-hora

Tipy, triky, rady, doporučení, osvědčilo se:

Po materiálové stránce nás kompletně podporuje Paul Lange Ostrava, který je výhradním dovozcem značky Pearl Izumi. Většinu běžeckého sortimentu jsme již testovali a používáme jej každý den. Můžu jen a jen doporučit obuv Pearl Izumi a to jak terénní, tak silniční. Obzvláště si pochvaluji závodní silniční obuv Pearl Izumi Road N0!

Při běhu moc nejím, ale v závodech na více jak 20 km spoléhám na gely. Osvědčily se mi gely od Xenofitu, které používáme všichni. Co se týká tréninků, tak já osobně naběhám kolem 100 km týdně, ale nutno podotknout, že ještě před půl rokem jsem sotva naběhal 70 km týdně. Tréninky kombinuji v létě s kolem a v zimě se skialpy. Člověk si potřebuje odpočinout od běhání a najít alternativní tréninkové metody 🙂

Pearl Izumi 2

Každý se musí postupně propracovat a určitě nedoporučuji vší silou nabíhávat kilometry, abych měl splněno. Musí se poslouchat tělo.Cokoliv uznáte za vhodné. Jaké používáte doplňky, vybavení, osvědčená strava při běhu, jak často trénujete, máte třeba společný trénink, jaké doplňuje další sportovní aktivity k běhu, na co si dát pozor, třeba oblíbená aplikace na běh, atd.

Vzkaz ostatním:

Dělejte co vás baví!

f0d23d_7dd9aba5d02e462e89d1169e3f81407d

Web/blog/FB:

Blog:

http://pearlizumiczech.wix.com/blog

FB:  Pearl iZumi Czech

https://www.facebook.com/Pearl-iZumi-Czech-1386893604908705/

Seriál probíhá ve spolupráci:

Běhej Srdcem, ENERVIT, závody – Valašský HRB, Jesenický maraton.

VH_2016

 Pokud byste chtěli představit i váš horský kmen a doporučit ostatním běžcům zajímavé trasy, napište nám na info@behejsrdcem.cz

 

 

Pokračovat v tomto seriálu<< NVPP TEAM a letošní výzva Western States 100X-TRAIL Orlová – tým, který boří mýty betonového města >>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno