Třetí účastnický rekord v řadě

    0

    Běžecký boom v České republice se odrazil i na naší běžecké akci. V krásném jarním počasí si osmikilometrovou trať 11. ročníku závodu, vedoucího z Královského Poříčí po cyklostezce na obrátku kilometr před Loktem a zpět, přišlo proběhnout rekordních 85 běžců. Tím byl překonán účastnický rekord z loňského roku o 16 běžců. Organizátoři z Ultrasportu Sokolov byli velmi potěšeni, a to je přitom čekaly ještě kvalitní sportovní výkony.

    Ten nejkvalitnější zaběhl absolutní vítěz, a tím i vítěz kategorie do 39 let, Jan Sokol z AK Sokolov, když časem 27:09 zaostal jen o 14 sekund za traťovým rekordem. O 31 vteřin později doběhl Tomáš Ekl reprezentující Iron Stars Beroun. Třetí potom skončil vítěz kategorie mužů do 49 let Milan Kožák z SC Start Karlovy Vary časem 27:49. Pod třicet minut se dostal ještě druhý z této kategorie Slávek Švejdar z Triatletu Karlovy Vary. Kategorii padesátníků opanoval v čase 31:09 Michal Landiga běžící v dresu Lyžařského klubu Abertamy a vítězství šedesátníků pro sebe získal Petr Szász z pořádajícího klubu.

    Nejrychlejší z žen byla vítězka kategorie 35-49 let Romana Lubinová z SC Start Karlovy Vary v čase 34:14. Jen o 6 vteřin později doběhla druhá absolutně i v této kategorii karlovarská Gabriela Švejdarová. Třetí skončila Martina Kabilová z ACES Teamu Karlovy Vary. Absolutně čtvrtá doběhla vítězka kategorie do 34 let Anna Nunvářová z Interplast Sportu. V kategorii zralých dam brala zlatou medaili karlovaračka Iveta Vyšínová.

    Děkujeme všem, kteří se přijeli proběhnout, ustanovit tím nový účastníky rekord a také vytvořit tu správnou pohodovou běžeckou atmosféru. Rádi jsme vás viděli a rádi vás uvidíme i napřesrok.

    Zde najdete výsledky závodu.