Top sedmička nebezpečí číhající na běžce na cestách

0

Sdílet s ostatními radost z pohybu na čerstvém vzduchu? Tak určitě ano. „Šérovat“ s radostí společný chodník, pěšinu, cyklostezku či silnici se všemi pohybujícími se jedinci? Zcela vyloučeno!!!!

Kdo nejvíc ohrožuje běžcovo zdraví a život v rámci silničního i mimosilničního provozu?

1.VOLNĚ POBÍHAJÍCÍ PES
V ohrožení života obvykle jste, pokud se zvíře řítí směrem k vám se zuřivým štěkotem, a majitel z dálky volá: „Nebojte se, on nekouše!“

2. ZÁVISLÁK NA MOBILU 
Nejhorší variantou je samozřejmě SMSkující idiot v autě. Nicméně i střet s textujícím cyklistou obvykle nekončí happyendem.

Vytůněnou variantou jest textující mobilmaniak na kole s ušima zašpuntovanýma sluchátky.

3. BRUSLE
Lidé pohybující se na kolečkových bruslích kosmickou rychlostí bez znalosti toho, jak na in-linech změnit směr jízdy či zabrzdit. Případně bruslař kochající se krásou okolí, ignorující ostatní pomaleji se pohybující spoluuživatele cyklostezky.

4. MÁME HOLE V RUCE
Skupina nordic walking nadšenců. Ještě hůř: hejno právě se učících začátečníků, jejichž hole poletují vzduchem v okruhu nejméně 5 m.

5. NEVYZPYTATELNÍ PIDILIDI

Chaotický pohyb drobotiny na odrážedlech končící často tím, že okolečkované zrychlovadlo najede v plné rychlosti do vaší holeně, načež  srdceryvný řev dítěte vyvolá u přibíhající matky hysterický záchvat a mnohdy i slovní útok na téma „copak neumíte dávat pozor?“

6. BEZMOZEK S ŘIDIČÁKEM
Agresivní řidič přesvědčený o tom, že cokoli, co se  pohybuje na silnici pomocí vlastních sil (ať už jde o dvounožce či dvoukoláky), musí být vytěsněno do pangejtu.

7. ŘIDIČ NEŘIDIČ
Úmyslem takového jedince není ohrozit vás na životě, nicméně vás přes veškeré reflexní prvky, díky kterým záříte jako vánoční stromeček, zaregistruje až v momentě, kdy letíte do škarpy. 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno