Šest rad od Meba Keflezighiho, jak zvládat cestování na závody

0

I elitní sportovci řeší při svých cestách na závody stejné problémy jako rekreační běžci…

1.    Plánujte vše dostatečně předem

Pokud cestujete na místo, kde jste už byli, máte situaci jednodušší. Obzvlášť pokud jste při své poslední návštěvě byli například spokojeni s ubytováním. Většinou tak máte i výhodu, že víte, kde se dá před závodem dobře proběhnout. Pokud jedete na neznámé místo, zkuste si od organizátorů a jiných běžců zjistit co nejvíce informací – o možnostech parkování, o organizaci závodu, o možnostech dopravy…

2.    Pečlivost při balení se vyplatí

Připravte si seznam a vše na něm před odjezdem nejméně 2x zkontrolujte. Pokud se nejedná o váš první závod, určitě už máte alespoň základní představu o tom, co si máte sbalit s sebou. Vždy si zkontrolujte i instrukce od organizátorů. Je dobré uložit si do telefonu i telefonní čísla na někoho z organizátorů pro případ nějaké nečekané události, kdy by se vám hodila nějaká last minute rada.

3.    Sbalte si jídlo na cestu.

Nespoléhejte se na náhodné návštěvy nějakých rychlých občerstvení. Snažte se mít u sebe jídlo, na které jste zvyklí, a které máte před závody odzkoušené. To samozřejmě platí i o případných doplňcích, které při běhání používáte.

4.    Mějte vždy časovou rezervu. 

Není nic horšího než se před závodem ještě stresovat, že přijedete např. kvůli dopravnímu kolapsu pozdě.

5.    Cestování letadlem

Pokud cestujete letadlem, pak počítejte i s variantou, že se vaše cestovní zavazadlo může ztratit. I to se mi už stalo. Od té doby vždy na palubu beru vše, co na závod budu nutně potřebovat. Cokoli jiného lze nahradit, ale například bez běžeckých bot a papírů nutných pro vyzvednutí startovního čísla se neobejdete.

6.    Komprese

Využívejte výhody kompresního oblečení nejen pro závod, ale především i na dlouhé cesty, ať už autem nebo letadlem. Není nic horšího než to, že vám nohy natečou a ztěžknou. Je obrovský rozdíl, pokud si kompresní podkolenky navléknete hned ráno, nebo se je snažíte natáhnout po dvouhodinové cestě autem.

Tento článek vám přináší cepsports.cz

Nezapomeňte, že i letos máte při koupi kompresních podkolenek startovné na NIGHT RUN  zdarma. Více o akci zde

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno