Retül BG Fit- jeďte na kole rychleji, déle s větším komfortem a snižte zranění!

9

Retül je pravděpodobně nejsofistikovanější měřící systém posedu dostupný v české republice, který je určen pro optimální nastavení jezdce a kola a maximalizaci výkonu. Měření probíhá pomocí 3D kamer a při různých stupních zátěže.

Samotný Body Geometry Fit (BG FIT) je komplexní metoda nastavení zohledňující specifické potřeby každého jedince. Všichni jsme velmi rozdílných výšek, tvarů, velikostí, máme různé stupně flexibility a jiné anatomické rozdíly. Jejím cílem je zajistit jezdci optimální pozici pro podávání co nejlepšího výkonu, odstranění bolestivých problémů spojených s ježděním na kole, a skvělý pocit z jízdy. BG FIT taktéž najde uplatnění například při zakázkových stavbách kol.  Nastavení posedu je možné na horské 26″ i 29″ kolo, na kolo silniční a časovkářské/triatlonové.

“Každý” cyklista se začně po nějaké době ohlížet, kterou část kola vyměnit a ušetřit tak pár gramů nákupem (nejen) carbonu. Investice v řádech klidně i několika desítek tisíc přitom nemusí být tak efektivní, jako BG FIT. Každý z nás jsme unikát, stejně tak máme i specifický rozsah kloubních pohybů. Toto všechno fiting reflektuje – dokonalé nastavení kola, fyziologie a pochopení toho, jaké má jezdec preference a kam se do budoucna chce posouvat. Na konci fitu můžete odejít s novým sedlem, řidítkami, nebo představcem. Když si totiž spočítáte kolik hodin na kole strávíte, tak je optimální nastavení kola tou nejlepší investicí.

IMG_20160517_125810

Optimální nastavení posedu a celého kola

zlepší jízdní komfort
zvýší výkonu (efektivitu šlapání)
sníží aerodynamický odpor
sníží možná rizika zranění

IMG_20160517_085034

Co vás na Retül BG FIT nastavení čeká?

vstupní rozhovor včetně testu exibility videozáznam jízdy před změnami
umístění 8-mi LED diod na tělo a následný 3D záznam jízdy na trenažéru
vyhodnocení dat pomocí softwaru
konzultace a případné změny nastavení
nový 3D záznam jízdy pro ověření správnosti změn
videozáznam jízdy po úpravě posedu
změření geometrie nastavení nového posedu pomocí ZINN scanneru
tisk / email individuálního reportu
celková doba analýzy a nastavení 2 – 3 hod.

IMG_20160517_084640

Jdeme provést dokonalý fit!

Rozhovor

Při prvním kroku se na Body Geometry zjistí vše o Vašem způsobu jízdy, cyklistických cílech a další informace, aby specilalista porozumněl Vašim jizdním potřebám. Rozdílné nastavení kola bude mít samozřejmě jiné někdo kdo najezdí na kole 10 000 km ročně a někdo, kdo na něm vyjede pouze jednou za měsíc, ale chce si ho i tak maximálně užít.

IMG_20160517_085217

Samotné vyšetření

Zde se provede detailní proces o 18ti krocích, který určí rozsah pohybu a rozměry Vašeho těla. Toto jsou nezbytně nutná vodítka k úpravě jízdního posedu a vybavení. Pánevní kosti máme každý jinak dlouhé. Položili jste si například někdy otázku, jestli nemáte sedlo příliž úzké? Sedlo by totiž mělo být z každé strany minimálně o 2,5cm delší, než jsou pánevní kosti. Mnoho výrobců má ve středu sedel díru, aby mohla přirozeně cirkulovat krev. Především v těch částech, které jsou cyklistiku naprosto nezbytné – nohy.

IMG_20160517_095052

Analýza jízdy

Zde se jedná zejména o vizuální zhodnocení Vaši pozici na kole v průběhu jízdy. Zajistí se tak dodatečné informace vedoucí k optimalizaci Vašeho posedu a vybavení. 3D kamera zaznamená i nejmenší detaily – rozdíly v zaběru pedálů, rozsah práce nohou.. to vše se pak přenese do nastavení vašeho kola.

IMG_20160517_125231

Úprava

V průběhu procesu o 18ti krocích se úpraví jízdní posed a pomůže se vybrat produkty. Na konci procesu budete mít optimálně pro Vás vybrané sedlo v ideální pozici, obuv, vložky, polohu kufrů a také řídítka a jejich nastavení. I pár milimetrů v nastevní kufrů znamená až centimetr, čí více, práce v kolenech. Optimální vložky pak zajistí pevné sevření nohou a maximální využití pedálů.

IMG_20160517_100101

Kontrolní návštěva

Na závěr celého procesu se domluví kontrolní konzultacie, aby se zhodnotilo přizpůsobení nového posedu, zodpovědělo dotazy a poskytl návod, jak z jízdy vytěžit co nejvíce.

Závěr

Po třech týdnech nového nastavení kola pomocí Body Geometry Fit musíme říct, že jsou to hned po elektronicém řazení doposud nejlépe investované peníze.

Například na 50km trati s 400+, kde jsme měli zatím nejlepší průměrnou rychlost 30,5 km/h, jsme najednou zajeli 31,8 km/h, stejně tak musíme říct, že se kolo lépe ovládá, jízda do kopce/z kopce je mnohem pohodlnější a samozřejmě rychlejší.

Nemusíte být jezdec z PRO Tour, abyste si cyklistiku užili na 100%. BG FIT nastavení je prostě dokonalá věc a každý kdo uvažuje o upgradu kola, by měl zvážit, zda neinvestovat peníze sem, než někde ušetřit 50g za karbonové sedlo a přitom “pálit” třeba 15w zlým nastavením sedlovky, či čehokoliv jiného.

Společně se Specialized jsme si pro Vás připravili soutěž o krásnou helmu Airnet v hodnotě 4000,- Kč.

Stačí jediné. Do konce přespříštího týdne nám dejte vědět pod tento FB post, nebo sem pod článek opověď na otázku, co řekl o BG FITu Tom Boonen? (odpověď hledejte zde).

 

77186

 

9 KOMENTÁŘE

  1. Tom B si myslí, že Body Geometry Fit přidal tak dva nebo tři roky k jeho kariéře.

    Já doufám, že k mé kariéře přidá aspoň 10 let! Už se těším 🙂

  2. TOM BOONEN Team Etixx – Quick-Step k tomu řekl:

    „Myslím si, že Body Geometry Fit přidal tak dva nebo tři roky k mé kariéře.“

  3. TOM BOONEN Team Etixx – Quick-Step řekl:

    „Myslím si, že Body Geometry Fit přidal tak dva nebo tři roky k mé kariéře.“

  4. Tom Boonen řekl: „Myslím si, že Body Geometry Fit přidal tak dva nebo tři roky k mé kariéře.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno