Pardubický vinařský půlmaraton a Pernštejnská sedmička

    0

    image

    Třetí dubnový víkend patří nejen Boston marathonu, ale taky Pardubicím, kde se koná MČR v půlmaratonu. Trať má pověst rychlého tříkolového závodu, který není tak masový jako pražská půlka, a kde se běhají osobáky. Závod je také oblíbenou součástí přípravy a zároveň poslední možností, kde se dá vyběhnout nominace na MČR v maratonu v Praze. S cílem pokořit hranici 1:25/1:45 (kluci/holky) sem přijelo i pár borců a borkyň SKB a ani ostatní se sem nepřijeli flákat. 

    Sedmička

    image

    Ti, co nemají na rychlou půlku zatím natrénováno, přijeli nejen fandit, ale taky absolvovat vložený závod Pernštejnská sedmička, který startuje 15 minut po půlmaratonu a je to jedno ze tří kol hlavního závodu. Rozhodnutí to nebylo špatné, protože Klára Jakešová vyhrála závod žen, Láďa Gášek byl pátý, já devátý a dobře si vedla i Lenka Horká. Klára vyhrála obří pivo, sýr a diplom vlastnoručně podepsaný prezidentem Zemanem, ke kterému se nikdo moc nehlásil. Tahle bizarní věc skončí v klubovně v trezoru. 

    image

    image

    Kompletní výsledky jsou tady.

    Půlmaraton

    Vyhřívání a klábosení před halou bylo fajn, ale bylo jasný, že vedro bude. Z mužů běžel skvěle Jirka Václavík, který doběhl těsně před první ženou z Keni na 33. místě.

    image

    foto: Behejsrdcem.com

    Hrdinou dne byl Jaromír, který vyřešil své patálie s nalomeným malíčkem, který ho tlačil a bolel v botě jednoduše tak, že běžel bos a to v podobném čase jako před dvěma týdny v Praze. Do limitu který stejně má, se vešel bez problémů. Klobouk dolů!

    image

    foto: Behejsrdcem.com

    Hezky běžel taky Martin, který absolvoval třetí náročný závod ve třech týdnech a podává vyrovnané výkony. Za holky zaběhla opět dobře Anička, desáté místo na MČR se stopro počítá a do limitu na MČR v maratonu se vešla i Eva Schlosáriková. Kristýně to kvůli zranění a vedru bohužel nevyšlo, ale respekt za statečnost! Je třeba vyzvednout také výkon Petry Zárubové, která výrazně posunala svůj osobák, a Tomáše Šponara, který se k němu výrazně přiblížil. Abychom se ale jenom neplácali po ramenou, tak je fakt, že některé výkony zůstali hodně daleko za očekáváním a způsobily menší či větší zklamání i menší osobní tragédie. Důvodem bylo asi vedro, nemoci, zranění a možná i trochu přehnané ambice. Ale i to ke sportu a  běhání patří. 

    image

    • v závorkách je uvedeno přibližné celkové pořadí dle časů v rámci Pardubického vinařského půlmaratonu, kde tito účastníci MČR nebyli klasifikováni. 

    Celkové výsledky Pardubického vinařského půlmaratonu najdete tady.

    A výsledky MČR tady.

    image

    foto: Bezvabeh.cz

    Abych to shrnul, tak MČR v maratonu v Praze za SK Babice poběží Radek Brunner, Jaromír Vicari, Anna Kudrnová a Eva Schlosáriková. 

    Pro mě to byl parádní víkend, díky všem a těším se v sobotu na Pošuk.

    michal@babice.sk