Návod, jak správně navlékat běžecké kompresní podkolenky

0

Kompresní podkolenky jsou skvělá věc. Na to přišel už kde kdo. Málokdo však ví, jak podkolenky správně a hlavně rychle natáhnout.

Kdo si pořídil kvalitní kompresní podkolenky, tak jistě při prvním zkoušení prožíval chvíle zoufalství a možná  i přemýšlel, jestli mu to trápení vůbec stojí za všechny ty slibované benefity.

Jasně mají snížit riziko zranění, mají zlepšit průtok krve, mají stabilizovat a snížit vibrace svalů, ale pokud se po desítkách minut celí třesete vzteky, protože vám podkolenky prostě navléknout rychle nejdou (někdy nejdou navléct vůbec), tak váš následující sportovní výkon asi stejně nebude optimální.


Nemluvím teď o nějakých napodobeninách, které se správnou kompresí nemají nic společného, jen jsou prostě těsnější podkolenky – ty většinou natáhnete poměrně snadno (jak správně kompresní podkolenky vybrat si můžete přečíst zde: Jak si správě vybrat kompresní podkolenky).

Správné kompresní podkolenky mají stupňovanou kompresi a dostat se do nich není úplně snadné a vyžaduje to trochu cviku. Rozhodně nezkoušejte okoukávat způsob, který většina žen používá při navlékání svých punčošek – srolovat, nasadit na špičku a natáhnout. Tohle fakt u kompresek fungovat nebude 🙂


Jak tedy navléknout podkolenky bez vysilujícího boje?

Nejprve zkontrolujte, že máte správnou podkolenku (pro levou či pravou nohu), sáhněte dovnitř podkolenky a chyťte patu – tu pak vytáhněte. Podkolenky vlastně obrátíte naruby, kromě chodidlové části. Použijete palce a podkolenku co nejvíc roztáhněte, vsuňte špičku, chodidlo a srovnejte podkolenku v patní části. Potom už jen stačí (opět za použití palců) natáhnout zbytek podkolenky na lýtka.
Lépe celou proceduru pochopíte z videa, které vám dokáže, že takto lze podkolenku navléct i na mokré nohy.

Tento článek vám přináší cepsports.cz

banner_new_colors_2016_cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno