Miřejovický půlmaraton odstartuje běžecká legenda

0

V sobotu 3.8.2019 nezapomeňte dorazit na jedenáctý ročník Miřejovického půlení.

Hlavním závodem je Miřejovický půlmaraton o pohár MUDr. Pavla Kantorka s přesně zaměřenou, certifikovanou, rovinatou tratí. Pokud se na půlmaraton necítíte, můžete zkusit Lidový běh, jehož trasa je desetkrát kratší  (2,10975 km).  Klidně si ho můžete zaběhnout se svými dětmi nebo čtyřnohými kamarády. 

Na odpoledne je připraven pivní půlmaraton, který se běží tak, že uběhnete 1,0975 km a místo chybějících 20 km vypijete dvě desetistupňová piva (abstinenti mohou zvolit nealko pivo). Tento závod se běží dvoukolově. Při prvním kole běžci po vyběhnutí vypijí jedno pivo a uběhnou 0,54875 km a poté si vše ještě jednou zopakují.

Miřejovické půlení se letos koná již pojedenácté a pořadatelé v čele s duchovním otcem závodu Josefem Burianem zvažují, zda se nebude jednat o ročník poslední. Zájem běžců o závod totiž z důvodu nabitého běžeckého kalendáře postupně klesá a letos navíc končí certifikace trati. Pro případný 12. ročník by se muselo zaplatit nové měření. O dalším osudu závodu pravděpodobně rozhodne letošní účast. 

Půlmaraton odstartuje MUDr. Pavel Kantorek, legenda českého běhu, takže všichni přítomní budou mít příležitost potřást mu rukou, prohodit s ním pár slov, případně si nechat podepsat třeba tričko nebo jeho fotografii.

 

dsc01031

MUDr. Pavel Kantorek (nar. 8. února 1930) stál na stupních vítězů vedle běžců, jako byl Abebe Bikila a dodnes drží český rekord na 30 km.

V letech 1957–1962 obsazoval druhé až deváté místo světového maratonského žebříčku, třikrát startoval na olympijských hrách (v Melbourne -1956, v Římě – 1960 a v Tokiu 1964) a třikrát také zvítězil na Mezinárodním maratonu míru v Košicích.

20150801_124440
Autogramiáda na Miřejovickém půlení

Miřejovické půlení 2019

Miřejovický půlmaraton o pohár MUDr. Pavla Kantorka se bude konat v sobotu 3.8.2019 již po jedenácté.

Na co se můžete těšit

V Miřejovicích na vás čeká rychlá trať s převýšením 10 m, která vede do Nelahozevsi, dále kolem zámku ve Veltrusích až do Všestud a Dědibab. Předpověď počasí nehlásí žádná úmorná vedra, takže si můžete přijet vylepšit na rovinaté trati váš osobáček.

Navíc se budete moct pochlubit, že jste běželi největší půlmaraton na světě – v tedy přepočtu na jednoho trvale žijícího obyvatele :-). A nenechte se zmýlit tím, že se půlmaraton koná v malé vísce – závod má osvědčení o změření trati podle pravidel IAAF/AIMS.

Nudit se na Miřejovickém půlení rozhodně nebudete a věřte, že rodinná atmosféra tohoto závodu vás nadchne.

Vychutnat si můžete nejen hlavní závod, ale i bohatý doprovodný program – nesoutěžní lidový běh, Pivní půlmaraton, anketu o nejhezčí miřejovické půlky (ocenění nejlépe vytvarovaného sedacího svalu v kategorii mužů i žen), tombolu, muziku …

Stejně jako každý rok budou mít účastníci možnost podpořit Sportovní klub vozíčkářů Praha.

Takže pokud ještě na sobotu nemáte žádné plány, přijeďte si užít skvělý den plný běžeckého nadšení a pohodové atmosféry.

12240396_989244337801839_8261388067701550799_o

Registrace

Registrovat se můžete přímo na místě.

Hlavní závod, půlmaraton, startuje v 10.00 hodin na hřišti v Miřejovicích a vede přes Nelahozeves, Veltrusy (parkem), Všestudy, Dušníky až do Dědibab, kde oběhnete kužel a běžíte zase zpátky.

Půlmaraton se běží ve třech mužských a dvou ženských kategoriích. Můžete se zúčastnit i závodu družstev – sestavíte-li tříčlenný tým (alespoň s jednou ženou), časy se vám potom sečtou.

Na půlmaratonské trati je pro všechny běžce připraven dostatek občerstvovacích i osvěžovacích stanic a v cíli je pak čeká zasloužené občerstvení v podobě klobásy nebo sýru a točeného piva z Podřipského pivovaru. Samozřejmostí je i čerstvé ovoce. A kdo se necítí na sportovní výkony, může přijít fandit nebo jenom posedět s přáteli.

Více informací najdete na http://www.mkmirejovice.cz/.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno