Miřejovický půlmaraton letos usiluje o zápis do české knihy rekordů

0

V sobotu 29.7.2017 se koná již devátý ročník Miřejovického půlení.

Hlavním závodem je Miřejovický půlmaraton o pohár MUDr. Pavla Kantorka s přesně zaměřenou, certifikovanou, rovinatou tratí. Závod startuje v 10.00 hodin na hřišti v Miřejovicích a vede přes Nelahozeves, Veltrusy (parkem), Všestudy, Dušníky až do Dědibab a zase zpátky.

Pokud se na půlmaraton necítíte, můžete zkusit Lidový běh, jehož trasa je desetkrát kratší  (2,10975 km).  Klidně si ho můžete zaběhnout se svými dětmi nebo čtyřnohými kamarády. Start je zhruba deset minut po startu půlmaratonu (tedy v cca 10.10 hodin) opět na hřišti v Miřejovicích.

Po dvanácté proběhne  charitativní dražba pro Sportovní klub vozíčkářů.

Na odpoledne je připraven Černohorský pivní půlmaraton, který se běží tak, že uběhnete 1,0975 km a místo chybějících 20 km vypijete dvě desetistupňová piva (abstinenti mohou zvolit nealko pivo). Tento závod se běží dvoukolově. Při prvním kole běžci po vyběhnutí vypijí jedno pivo a uběhnou 0,54875 km a poté si vše ještě jednou zopakují.

Tradičně bude vyhlášena i soutěž o nejhezčí půlky (myšleno tu část těla, na které obvykle sedíte :-).

Registrace na všechny závody bude probíhat přímo na místě.

Doprovodný program

Miřejovický půlmaraton letos usiluje o zápis do české knihy rekordů – je totiž největším běžeckým závodem na počet trvale žijících obyvatel (v Miřejovicích totiž trvale bydlí jen 58 lidí).

Kromě skvělé atmosféry se můžete také i letos těšit na legendu českého běhu – MUDr. Pavla Kantorka. Pavel Kantorek překonal jako první běžec u nás hranici 2:20 hod (2:19:06, 13. září 1959 v Ostravě).

Pavel Kantorek třikrát startoval na olympijských hrách (v Melbourne -1956, v Římě – 1960 a v Tokiu 1964) a třikrát také zvítězil na Mezinárodním maratonu míru v Košicích. Dodnes drží také český rekord na 30 km.

Registrace na půlmaraton na místě stojí 500 Kč,- a výtěžek z celé akce, stejně jako každý rok, poputuje Sportovnímu klubu vozíčkářů Praha. Tak neváhejte a přijeďte 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno