Mandlové proteinové řezy s čokoládou

0

Pokud jste nestihli upéct vanilkové rohlíčky, nezoufejte. Můžete si během chvilky připravit úžasnou vanilkovo-čokoládovou dobrotu, u které se nemusíte bát o svou štíhlou linii.

Na rozdíl od klasického vánočního cukroví mají tyhle řezy jednu obrovskou výhodu. Krevní cukr vám po nich nevyletí do astronomických výšek a ještě tělu dodáte potřebné bílkoviny. Navíc dáte dva tři kousky a jste nasycení (takže doporučuji připravit i pro případ nenažraných návštěv, které by vám jinak vyluxovaly během chvíle veškeré sváteční zásoby :-))

Budete potřebovat

mandle – 200g (ideálně loupané – řezy jsou potom jemnější)
vanilkový protein – 150 až 200g
kokosový olej 
lžička medu nebo rýžový či agávový sirup (můžete i vynechat)
mandlové mléko (můžete použít i obyč. kravské) – 100ml
čokoláda (ideálně 70% či více procentní) – 150g
něco na posypání– sekané mandle, goji, chilli papričky

Postup

Mandle nasekejte v mixéru na jemnou moučku.

Potom přidejte lžíci kokosového oleje, lžičku medu (nebo rýžového sirupu) a mléko. Doslazujte pouze, pokud máte méně sladký protein – některé proteiňáky jsou hodně sladké (např. Extrifit) . Vše rozmixujte na řídkou kaši.

Přelejte si hmotu do středně velké misky a začněte vmíchávat protein (množství přizpůsobte tomu, aby vám vzniklo těsto s konzistencí tradičního lineckého těsta. (tj. tvarovatelná hmota, která neteče a zároveň není jako šutr).

Vezměte nějakou menší misku s rovným dnem (praktičtější je kvůli následnému krájení čtvercová nebo obdélníková o rozměrech přibližně 15x20cm). Dno trochu poprašte proteinem, aby se vám řezy nepřilepily, a pak do misky nahňácejte proteinové těsto.

V kastrolku si rozehřejte čokoládu se lžící kokosového oleje. Použijte jen mírnou teplotu (cca 80°C , aby se vám čokoláda pouze roztekla, smísila s olejem a nespálila (můžete rozehřát i ve vodní lázni).

Čokoládou polejte těsto a posypte dle libosti buďto kousky mandlí, ořechů, goji, nebo pokud dáváte přednost pikantnějším chutím, můžete řezy dozdobit chilli papričkami. Fantazii se meze nekladou. 

Nechte ztuhnout a vychladit v ledničce a potom nakrájejte. 

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno