Léto 2016

    0

    Poslední report jsme zakončili výkony našich borců na Krakonošově stovce. Všichni jsme odpočívali a snažili se vyklusávat. Forma rozklusávání byla různá, třeba Radek Brunner se šel vyklusat ve středu, tedy čtvrtý den po Krakonošovi, na Běh olympijského dne a bylo z toho první místo v čase 33:46.

    image

    Honza Bartas si udělal výlet do pořádných hor na francouzské High Trail Vanoise, 67 kilometrový běh s převýšením 5400 metrů. Honza ve světové konkurenci doběhl na krásném devátém místě celkově. Z mužů byl osmý.

    image

    Do hor sice menších, ale zato našich, vyrazila 16. července početná babická výprava. Na JUTu, tedy Jizerském ultratrailu, se nás sešlo sedm. Počasí bylo vyloženě netradiční, žádných 35 stupňů jak v obou ročnících předchozích. Teplota kolem 15 stupňů, tedy ideální běžecké podmínky. Pouze podmáčený terén kazil celkový dojem. Ale všechno holt mít nemůžeme. 

    image

    Nejkratší čas k překonání nakonec 75 kilometrů dlouhé trati potřeboval Radek Brunner 7:36:44. Doběhl celkově třetí. Do padesátého kilometru vedl, pak ho bohužel v dlouhém tříkilometrovém stoupání přepadly žaludeční potíže a rázem bylo z osmiminutového náskoku 14 minut ztráty na dalšího závodníka.

    image

     Jako druhý babický doběhl Michal Novák za 8:52:52 na celkově 24. místě. Klára Jakešová se mezi ženami umístila jako druhá za 9:21:55. Další dorazili do cíle Jaromír Vicari (89), Petr Jirásek (99), Pavel Fenyk (121) a Petr Říman (137).

    image

    Ten samý víkend byl ozdoben výkonem Honzy Havlíčka, který překonal rekord trati KTRC Lipno o 2:38 sekund. Honza tady vyhrál už v roce 2013. Svůj tehdejší výkon překonal o víc než 5 minut. O zhruba 4 minuty doběhl na druhém místě „skoronáš“ Lukáš Kozlík.

    image

    Foto: Ladislav Adámek

    Zuzka Urbancová si s Honzou Bartasem udělali výlet na Buff Epic trail. 105 kilometrů a 8000 metrů převýšení. Zuzka doběhla na 10. místě mezi ženami za 18:22 a Honza byl 27. za 16:30. I díky nim skončil český skyrunningový tým na 2. místě

    petr.riman@behej.com

    image