Kesbuk – člověk by si alespoň jednou v životě měl umět sáhnout až na samotné dno svých sil

0

Tentokrát vám v rámci seriálu Horský kmen představíme KESBUK

Místo: Otrokovice, Chřiby, Hostýnky:-)

Vznik klubu:

Po několika letech hospodských keců u piva se parta čtyř poloprofesionálních sportovců na jaře roku 2014 konečně dokopala k založení sportovního klubu, o kterém již dlouho snili. Jako milovníci intenzivních prožitků jej pojmenovali KESBUK – Klub Extrémních Sportů BUK, to podle přezdívky našeho guru Vlastíka Bukovjana.

Sporty ze kterých KESBUK vzešel, jsou  cyklistika, triatlon, maraton a trailový běh. V současnosti se nejvíce věnujeme právě běhu, převážně trailovému ultra.

IMG_5622

Úspěch klubu:

Pravidelně sbíráme medaile na závodech typu LH 24, Beskydská sedmička, Hostýnská osma, bodujeme i na silničních maratonech. Jeden z našich členů se také pravidelně úspěšně účastní cyklomaratonů i prestižního závodu Craft 1000 miles.

Úspěšnost sezony 2015 dokazuje také trojnásobné ocenění v rámci udělování cen sportovcům města Otrokovice.

Úspěchem našeho klubu je také pořádání tzv. pravidelných měřených tréninků, kde přibližujeme krásu trailového běhu široké veřejnosti. Další důležitou aktivitou je založení Běžeckého kroužku v Otrokovicích a tím pádem možnost častého setkávání stejně “postižených“ lidí.

Nejvýznamnějším úspěchem pro tým je však titul Mistra ČR v zimním mistrovství horském maratonu jednotlivců, který drží, stejně tak jako traťový rekord, Vašek Utinek.

Vašek Utinek foto_lh24.cz

Oblíbená trasa:

Mezi nejčastější lokality pro trénink patří Chřiby a hlavně Žlutavský kopec, který se již několikrát výborně osvědčil i při tréninku na náročnější závod.

Srdcovou záležitostí pro mnoho členů jsou Hostýnky, kde především před Hostýnskou osmou známe každý kamínek. Seběhy a výstupy se nejlépe drtí v Beskydech (vidina Beskydského pivovárku trénink vždy značně urychlí:-)). Párkrát do roka si dopřáváme i luxus zahraničního soustředění na Malé Fatře.

hostynske-vrchy

Tipy, triky, rady, doporučení, osvědčilo se:

Většina členů oddílu běhá a trénuje podle pocitu, ne podle tréninkových plánů. Není důležitý počet naběhaných kilometrů, ale pocit hecnutí se. Velmi se nám osvědčilo vybavení od značky Scott, a to jak oblečení, tak obuv.

scott

Běháme pro radost, užíváme si přírodu a při extrémních závodech se snažíme poznat své limity. Nejsme profíci, nejlepším ionťákem je pivo a největší odměnou dobrá parta KESáků 🙂

Vzkaz ostatním:

„Člověk by si alespoň jednou v životě měl umět sáhnout až na samotné dno svých sil. Je totiž užitečné vědět, kde to své dno má.“

Chceš-li poznat naši partičku a zjistit, proč to běhání tak milujeme, tak každou středu od 18 hodin sraz u Moravní Lávky na Baťově v Otrokovicích startuje Běžecký kroužek.

 

Web/blog/FB/video:

http://kesbuk.cz

FB:Kesbuk

https://www.facebook.com/Kesbuk/?fref=ts

Horský kmen – definice.

Skupina běžců vyznávající běh v přírodě. Lesy, hory, klikaté stezky, ostrá stoupání, adrenalinové strmé srázy a dech beroucí výhledy. Odhodlání a radost z běhu bez ohledu na počasí, únavu nebo míhající se stíny uprostřed lesa.

Místa, kde se hory dotýkají nebe, kde zrychlený tlukot srdce vlévá život do žil. Přísně funkční oděv, neklouzající podrážky bot a energeticky „nabroušené“ potraviny.

Odhodlání v očích, společný cíl a nelehké výzvy – to je Horský kmen, návrat ke kořenům běhu.

Seriál Horský kmen probíhá ve spolupráci:

Běhej Srdcem, ENERVIT, závody – Valašský HRB, Jesenický maraton.

 Pokud byste chtěli představit i váš horský kmen a doporučit ostatním běžcům zajímavé trasy, napište nám na info@behejsrdcem.cz

jesenický maraton

banner-720x300

Pokračovat v tomto seriálu<< SK Černé plíce – hlavní povolený podpůrný prostředek je kopec dobré nálady

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno