HORSKÝ KMEN – nový seriál pro ty, kdo milují běhání v horách

0

Nový seriál, který vám představí běžecké kluby profi i amatéry napříč celou ČR.

Horský kmen

Uspěchaná doba, stres, nekonečné hodiny v práci  – to vše nás někde uvnitř nutí hledat chvíle klidu a uvolnění. A tak se čím dál víc lidí vrací ke kořenům pohybu, k běhu.

Velké běžecké závody v různých městech vítají na startu mnoho tisíc běžců a každodenní odpoledne a večery jsou ve znamení pobíhajících běžců a běžkyň. Běžecké ovály, hřiště, parky i cyklostezky zažívají nápor. Endorfiny fungují, ale ruch velkoměsta nemizí. A tak běžci vybíhají do lesů a hor, kde si obklopeni přírodou a tichem mohou konečně vychutnat běh naplno.

běhání v lese

Horský běh se šíří jako lavina.

O víkendech v lesích potkáváte jednotlivce či skupiny, kteří se v tichosti míhají lesem. Běžec se zjeví znenadání, přeskočí zurčící potok a zmizí za prvním pahorkem, či uprostřed lesa proběhne jako lesní zvěř, tiše, efektivně. Stává se součástí přírody a turisti přísahají: „na jednu srnku, tři běžci“.

Horský cyklista, zvládající těžký terén a kopec, který se tyčí až do oblak, volí nejlehčí převod. Obrovská tepovka a šplhání vzhůru a najednou…. Běžící horská mašina v kopci předbíhá cyklistu, ten na vrcholu kopce, kdy potupně sledoval běžcova záda, chce vrátit porážku, ale horský běžec zahne do lesa a volí vlastní stezku – jako stín.

Fotolia_40825427_small

Horské chodníky, táhlé výstupy, hřebenovky a opět horký běžec, či skupiny běžců. Neúprosně a strmě stoupají k cíli, nechávají za sebou jen nevěřící a, přiznejme si, i závistivé pohledy turistů, kteří někde v hloubi své mysli touží jednou zažít ten pocit, běžet jako dravec vstříc horskému masivu.

Takže máme tady Horského běžce a nově vznkající závody pro milovníky přírody – Jesenický Maraton, Valašský HRB či extrémnější formy Beskydská sedmička, LH 24 a mnoho desítek dalších krásných závodů.

No a i Horský běžec se chce sdružovat a sdílet své nadšení, vzniká tak nový fenomén – Horský kmen.

horský kmen

Rozhodli jsme se vám přinést sérií článku, kde Vám představíme jednotlivé členy tohoto kmene, jejich kluby, spolky, příběhy a tajné trasy. Představíme Vám ty, kteří běhají uprostřed lesů a dobývají vrcholky hor.

Sky running on the Alps mountains

Každý týden vám představíme jeden z Horských kmenů. Dozvíte se, kde běhají, jak vznikli a prozradí vám inspirativní trať ve svém teritoriu.

Jako první se vám představí Horský kmen NVPP Team. Přečtěte si, co se skrývá za písmeny NVPP i kde tahle parta všude běhá: NVPP Team a letošní výzva Western States 100.

trail-running8

Objevte s námi svět Horského kmene a běhejte srdcem.

Seriál probíhá ve spolupráci:

Běhej Srdcem, ENERVIT, závody – Valašský HRB, Jesenický maraton.

VH_2016

 

 

Pokračovat v tomto seriáluNVPP TEAM a letošní výzva Western States 100 >>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno