Garmin Instinct přichází se třemi novými barvami

0

Garmin Instinct jsou chytré, sportovní a outdoorové hodinky s vysokou výdrží a odolností. Důkazem odolnosti je splněný vojenský standard MIL-STD-810G. Hodinky jsou vodotěsné a na jedno nabití vydrží až 14 dnů v režimu chytrých hodinek. Navigační funkce, vestavěný kompas a barometr přispějí k bezpečnějšímu pohybu v přírodě, podrobné měření široké škály sportů, včetně běhu, jízdy na kole, plavání nebo lyžování, pomůže s udržením kondice. Hodinky Instinct jsou robustní a přesto lehké. Mohou fungovat nezávisle na mobilním telefonu, při propojení s ním nabídnou upozornění na příchozí volání, sms a další notifikace.

Nyní přichází Garmin se třemi novými barvami: Sea Foam (mořská pěna), Lakeside Blue (jezerní modrá) a Sunburst (ohnivá žlutá). Jedná se jen o změny vzhledu, nové barevné varianty jsou funkčně i hardwarově shodné s dosavadními modely.

Všechny tři nové barvy se na trhu objeví již v průběhu března za stejnou cenu, jako předešlé barevné verze (7.490 Kč).

“Instincty” jsou na trhu ½ roku. Dostatečně dlouhá doba na to získat zpětnou vazbu, jak si hodinky stojí jak  u zákazníků, tak u odborníků, kteří je měli možnost vyzkoušet.

Řada zákazníků si u Instinctů nebyla při výběru jista jejich vzhledem. Vzhledem se jasně odlišují od všech ostatních hodinek značky Garmin. Chybí jim bezkontaktní platby Garmin Pay a Connect IQ podpora pro stahování uživatelských ciferníků a aplikací. Vše ostatní je jejich silnou stránkou. Jsou opravdu všestranné.

  • Rozměry: 4.5 x 4.5 x 1.53 cm
  • hmotnost: 52 gramů
  • materiál pouzdra hodinek: polymer vyztužený vlákny
  • chemicky tvrzené sklíčko hodinek
  • typ displeje: monochromatický, transflektivní, MIP displej čitelný na slunci
  • satelitní přijímač: GPS, GLONASS, GALILEO
  • optické měření srdečního tepu na zápěstí
  • barometrický výškoměr
  • náměrový elektromagnetický kompas
  • vestavěný akcelerometr
  • baterie: vestavěná LiIon; výdrž baterie: 14 dní (smartwatch), 16 hod. (GPS), 40 hod. (UltraTrec GPS)
  • odolnost proti vodě: 10ATM/100M
  • vojenský standard odolnosti: MIL-STD-810G (test: teploty, nárazů, vodotěsnosti)
  • bezdrátové připojení: ANT+ (externí čidla) / Bluetooth (smartphone)
  • USB propojení pomocí datového/napájecího kabelu v ceně hodinek
  • vestavěná paměť: 16MB. Hodinky Garmin Instinct mají shodný datový/napájecí kabel jako řady fénix5/fénix5plus/vívoactive3

Díky kombinaci vestavěného vysoce citlivého GPS přijímače, barometru a elektromagnetického kompasu dokážé změřit většinu sportovních aktivit, včetně běhu (venku i uvnitř), jízdy na kole (venku i na trenažéru), plavání (v bazénu i v přírodě), lyžování a řady dalších. Mají dlouhou výdrž, odolnost splňující vojenské normy a především skvěle čitelný displej za všech okolností.

Garmin Instinct je zcela nová řada chytrých GPS hodinek americké značky Garmin. Instinct na první pohled nezapře outdoorové zaměření. Hodinky mají robustní pouzdro, kterému odpovídá vysoká odolnost splňující vojenský standard MIL-STD-810G. Hodinky se proto nemusíte obávat vzít s sebou na pobyt v přírodě nebo na extrémní sportovní aktivity.

Nenechte se ale mýlit, využití hodinek není omezeno jen na náročné aktivity. Vestavěné sportovní funkce zvládnou podrobně změřit a vyhodnotit širokou škálu sportovních aktivit, mezi které patří například běh, jízda na kole, plavání v bazénu nebo běžecké či sjezdové lyžování. Při propojení s telefonem nabízí Instinct chytré funkce a diskrétně upozorní na příchozí volání, sms nebo důležité schůzky.

Pokud bychom měli hodinky Garmin Instinct přirovnat k některému z existujících modelů značky Garmin, byla by to pravděpodobně řada fénix. Instinct by se dal představit jako jednodušší a levnější fénix. Hodinky mají sportovní, outdoorové, navigační i chytré funkce, vysokou odolnost a výdrž, širokou škálu sportovních profilů.

To je hlavní výšet společných funkcí. Oproti fénixům jsou ale levnější? Jaký je důvod? Oproti fénixům mají černobílý/monochromatický displej, nemají k dispozici Connect IQ platformu s možností dohrávání různých vzhledů hodinek a aplikací a také nepodporují bezkontaktní platby Garmin Pay nebo WiFi připojení. Instinct má výměnné řemínky, u řemínků v balení ale nemá QuickFit systém rychlého zapnutí/výměny řemínku.

Pokud ale originální řemínky odmontujete a necháte na hodinkách samotné osičky, můžete s hodinkami použít řemínky QuickFit22, které jsou se samotnou osičkou kompatibilní. Oproti nejvyšším modelům řady fénix nemá Instinct možnost pracovat s podrobnými mapami na displeji, možnost navigace po trase ale standardně nabízí. Instinct má k dispozici funkce základního plánování tréninků, chybí mu ale pokročilé tréninkové plánovací funkce, které nabízí například řada fénix.

Hodinky mají optický snímač s měřením srdečního tepu na zápěstí. Pro podrobné měření sportů mají k dispozici tyto samostatné sportovní profily: Trailový běh, Běh, Běh na trenažéru, Běh v hale, Turistika, Vysokohorská turistika, Jízda na kole, Jízda na kole na trenažéru, MTB, Plavání v bazénu, Plavání v přírodě, Sjezdové lyžování, Snowboard, Běžecké lyžování, Paddleboard, Veslování, Veslování na trenažéru, Chůze.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno