Ed Ettinghausen a 47 stomílových závodů za rok

0

Ultra v čepičce šaška…

Usměvavý chlapík Ed si získal popularitu nejen díky své přátelské povaze a tomu, že běhá v kostýmu šaška s pestrobarevnou čepicí, sukýnkou, bílými punčocháči a zvonečkem (čepičku si nesundává ani na ultra jako je Badwater v Death Valley).

Ed je také držitelem rekordu za 135 maratonů uběhnutých za rok.

 
Většina lidí by se s podobným rekordem spokojila, ale Ed si pro letošní rok stanovil novou výzvu – zaběhnout alespoň čtyřicet 100 a více mílových závodů. 7.prosince dokončil  svůj letošní 37. závod a stal se tak držitelem nového světového rokordu, který byl doposud 36 stomílových závodů uběhnutých za rok.

Edovi je 52 let, bydlí v Kalifornii a je zaměstnaný na plný úvazek. Na závody tak padnou všechny volné víkendy. Během týdne si občas udělá jednou nebo dvakrát delší výběh, ale většinou je pochopitelně rád, že si může fyzicky odpočinout. 

Na závodech ho doprovází manželka Martha. Na otázku, jak jeho tělo takovou zátěž zvládá, odpovídá Ed s úsměvem:”Mám štěstí a dobré geny. Dopřávám si dostatek spánku, zdravě jím, nepiji a udržuji si pozitivní náladu. Plus moje manželka je fyzioterapeutka a umí skvěle masírovat :-).“

 

Zdroj:

https://www.facebook.com/ed.ettinghausen

www.pe.com/articles/

Foto: KURT MILLER

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno