Chladící vychytávka nejen pro běžecké úrazy

0

Komprese a chlazení v jednom umožňují rychlejší úlevu od bolesti, otoků, zánětu i kratší dobu regenerace po náročných výkonech. To vše oceňují sportovci při využívání Dr.COOL chladících pásků.

Přišel podzim a s ním i hromady listí a blátivé cesty. Znáte to, stačí malé uklouznutí a výsledkem je bolavý nateklý kotník nebo koleno. Jenže na radu „Leduj, stáhni, hoď si nohy nahoru a odpočívej!“ běžec prostě nemá čas, takže si maximálně připlácne na bolavé místo pytlík s mraženou zeleninou. S takhle vymóděnou nohou se ale nedá dost dobře pohybovat, navíc po chvíli z oroseného pytlíku začne stékat voda, takže tím většinou veškerá snaha o ledování skončí.

Já jsem si kdysi díky jedné podzimní plískanici poranila koleno a od té doby mě občas po náročnějším běhu pozlobí. Docela s nadšením jsem tedy uvítala možnost otestovat chladící pásky Dr.Cool, které kromě chladícího efektu slibují i kompresní účinek.

Všestranné využití

Vyrábí se tři základní velikosti, takže je lze využít od zápěstí, přes kolena, kotníky, až třeba po bolesti ramene.

Tak takhle vypadá balení s páskem velikosti M (10,16 x 127 cm), který jsem měla možnost vyzkoušet.

Barevná provedení

Pokud se vám banánově žlutá barva nezamlouvá, tak nemusíte zoufat – výrobce nabízí pásky v různých barvách.

Pásek je vyrobený z  elastického materiálu, který je na dotek velmi příjemný.

Jak používat

Instrukce na krabičce zněly jednoduše: rozmotej, modrou stranu polej vodou, sroluj nebo poskládej a dej do mrazáku na 20 min až 40 minut.

Trochu jsem se bála, že po namočení budu muset pásek trochu vyždímat, nebo ho nechat nad vanou okapat. Ale jako zázrakem z pásku voda nekapala. Co se v umyvadle stihlo natáhnout, tak zůstalo jakoby uzamčené v pásku. Doooost dobrý!!!

Mrazákovou fázi asi netřeba podrobněji popisovat. Srolujete, hodíte do mražáku a počkáte cca 20 minut. Pokud budete chtít pásek nechat v mrazáku dlouhodobě, je lepší dát ho igelitového pytlíku.

Po vyndání z mrazáku jsem byla zvědavá, jestli neztratí pásek pružnost. Naštěstí ne a velmi snadno jsem si s ním stáhla koleno a zkusila jsem chodit, jestli pásek nezačne sklouzávat. Držel skvěle. Pocity se těžko popisují, ale představte si příjemné ledování bez pocitu, že vám omrzne kůže. Navíc pásek umožňuje pohodlnou kompresi, neomezuje v pohybu, takže za mě palec nahoru.

Na webu najdete i videa s ukázkami, jak si co správně zabandážovat.

Dostupné velikosti

Velikost M je poměrně univerzální – stáhnete s ní loket, koleno nebo holeně.

Pro rameno, záda nebo silnější stehna je určena velikost L. Nejmenší velikost S výrobce doporučuje pro stažení zápěstí, chodidla nebo na kotník.

Za mě se dá na kotník úplně v pohodě využít Mko.

Pro koho se Dr.COOL pásky hodí

Myslím, že využití pro chladící pásky najde úplně každý.  V případě běžných úrazů, pro děti, když se někde praští, pro zmírnění zánětů a bolesti, pro sportovce k urychlení regenerace namožených svalů. 

Já jsem objevila navíc jedno využití, které výrobce nezmiňuje. V případě kocoviny omotejte kolem třeštící hlavy :-). Zabírá to skvěle!!!! (testovaná velikost M padne dokonale)

Pokud máte doma víc jedinců, kteří se pravidelně vrací ze závodů nebo zápasů pomlácení na více místech, určitě doporučuji zakoupit víc kusů, abyste se nemuseli hádat, kdo si pohodlně uleví pomocí pásku a komu bude muset stačit pytlík s ledem. My už jsme objednali několik kousků pod stromeček.

 

Výhody Dr.COOL chladícího pásku:

  • Jednoduchý na používání
  • Využijete při úrazech, otocích, zánětech nebo pro urychlení regenerace po sportu
  • Perfektně drží, nesklouzává
  • Příjemný na dotek
  • Nestéká z něj voda
  • Chladící efekt vydrží hodiny, lze snadno vzít na cesty (závody)
  • Využití při zranění nebo urychlení regenerace svalů
  • Neobsahuje latex, neopren ani žádné chemické přísady
  • Lze prát v pračce

Více se o produktech Dr.COOL dozvíte na stránkách http://www.drcool.cz/

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno